Inbrakenplaag in Vorst: minstens vier winkeliers beroofd in een week

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 16 maart 2021

Op en rond de Van Volxemlaan klagen de zelfstandige winkeliers over een hevige inbrakenplaag. Minstens een kapper, een beenhouwer, een kruidenier en een apotheek werden het slachtoffer. De politie onderzoekt de zaak.

"De dame van de apotheek is in shock", vertelt Chikri Abdosamad, de uitbater van Bio Boubas, de kruidenier op de Van Volxemlaan. Bij hem werd er intussen al drie keer geprobeerd om in te breken - meerdere keren met succes. De politie kwam vorige zondag ter plaatse en stelde vast dat de kassa van de kruidenierszaak was losgerukt en leeggeroofd. De dieven hadden ook de deur geforceerd en spullen gestolen.

"En dat op niet meer dan vijf minuten", getuigt Abdosamad. Het verhaal over de losgerukte kassa die op de grond ligt, komt terug in verhalen van andere winkeliers. Abdosamad hoorde later dat de inbrekers ook nog langsgingen bij de zaak naast hem, om het geld uit de kassa te wisselen in kleinere stukken. De buren gingen niet in op het verzoek en brachten Abdosamad ervan op de hoogte.

Ook in een kapperszaak werd in dezelfde periode ingebroken

Zelfde dader

De apotheek wat verderop vertelt een soortgelijk verhaal. Bij hen werd de vitrine ingegooid en ook de kassa leeggeroofd. Toch heeft niemand de inbraak gezien of gehoord. Net als bij inbraken bij een kunstgalerij, een kapper en een slager, allemaal in dezelfde periode.

Ook verschillende wagens werden leeggeroofd en met stukgeslagen ruiten achtergelaten. De politie heeft weet van enkele inbraken, maar sprak vooralsnog niet van een plaag. Ze onderzoeken de zaak verder.

Ondertussen hebben enkele winkeliers al camerabeelden vergeleken en spreken ze over een dader die op alle beelden terugkomt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?