Inbreker op kabinet-Jodogne onderschept met computermateriaal

© Kabinet Cécile Jodogne
| Cécile Jodogne (Défi), staatssecretaris in de Brusselse regering.

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een inbreker geprobeerd om computermateriaal te stelen van het kabinet van Brussels staatssecretaris Cécile Jodogne (Défi). Dankzij het alarmsysteem van de Botanic Building in Sint-Joost-ten-Node kon de politie de man en zijn buit onderscheppen.

Dat schrijft La Capitale dinsdag en werd ons bevestigd door het Brussels parket.

Computermateriaal

Vorige week slaagde een dief er in de nacht van donderdag op vrijdag in om aan de haal te gaan met drie zakken vol computermateriaal. De verdachte, A.H., forceerde zich de toegang tot de Botanic Tower in de Sint-Lazaruslaan.

Eenmaal binnen begaf de inbreker zich naar de veertiende verdieping, waar het kabinet van Brussels staatssecretaris Cécile Jodogne ligt. Hij vulde er drie zakken met allerlei computermateriaal en nam de benen.

Op heterdaad betrapt

Maar beneden wachtten agenten de man op. De politie werd van de diefstal op de hoogte gebracht door het versterkte alarmsysteem van de Botanic Tower. De verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket en verschijnt op 16 november 2018 voor de rechter.

Volgens La Capitale is het niet de eerste keer dat er ingebroken wordt in het gebouw, waar behalve Jodogne ook de kabinetten van regeringsleden Bianca Debaets (CD&V) en Didier Gosuin (Défi) geïnstalleerd zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?