Naast de smartphone kon de politie nog een aantal andere gestolen spullen recupereren.

Inbreker opgespoord in Schaarbeek via smartphone-app

TD
© Belga
18/04/2019

De lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft vorige week een inbreker kunnen oppakken via een app op de smartphone die hij gestolen had. Dat meldt de politiezone donderdag. Naast de smartphone kon de politie nog een aantal andere gestolen spullen recupereren.

De inbreker, een 39-jarige man, was vrijdag even voor 2.00 uur 's nachts binnengedrongen in een woonst in de Jacques Rayéstraat in Schaarbeek. De man had er een aantal spullen gestolen, was die even verderop gaan verbergen en was nadien teruggekeerd om nog meer te stelen.

Kort na dat tweede bezoek hadden de bewoners de politie verwittigd. Terwijl de politie de slachtoffers aan het ondervragen was en de nodige vaststellingen deed, bekeek één van de bewoners via een applicatie of hij zijn gestolen smartphone kon lokaliseren. Dat bleek te lukken, waarop de politie verschillende patrouilles naar de betrokken locatie stuurde, in de omgeving van de Helmetsesteenweg.

Daar kon de politie de inbreker oppakken met een deel van de buit. De inbreker werd ter beschikking gesteld van het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Justitie , diefstal , Helmet , Politiezone Noord

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni