Inbreker verwondt twee agenten in Elsene

© PhotoNews
| Politiekantoor in zone Montgomery.

Twee agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene zijn lichtgewond geraakt nadat ze een overvaller op heterdaad betrapten. De man verwondde de twee agenten, maar kon toch ingerekend worden.

Op woensdag 12 september kwam een patrouille tussen tijdens een inbraak in de Tenbosstraat in Elsene, tussen de Louizalaan en het Albert Leemansplein. Ze achtervolgden de dief, die door verschillende getuigen werd aangeduid. De dader gedroeg zich agressief en viel de agenten aan toen die hem wilden controleren.

Hij sloeg een van de agenten en haalde daarna een knipmes boven. Hij speelde door toedoen van de andere agent het wapen kwijt, maar bleef zich hardhandig verzetten en probeerde zelfs het dienstwapen van een agent te bemachtigen. Een ploeg van de anti-overvalbrigade moest ter versterking tussenbeide komen.

De dief, een man van 30 jaar, kon ingerekend worden. Hij is ter beschikking gesteld van het parket en wordt verdacht van poging tot diefstal, slagen en verwondingen tegen agenten en illegale wapendracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?