Jongeman die oom doodstak in Molenbeek blijft in de cel

© Chris Verhaeghe
07/03/2023

De twintiger die eind december in Sint-Jans-Molenbeek zijn oom om het leven zou hebben gebracht met verschillende messteken, blijft in de cel. De Brusselse raadkamer verlengde vorige week zijn aanhouding. De man blijft nog minstens twee maanden in voorlopige hechtenis.

De feiten speelden zich af op woensdag 28 december in de Geneffestraat, vlakbij het Bonnieviepark in Sint-Jans-Molenbeek. De verdachte zou kort na 11u ’s middags blootsvoets over straat hebben gelopen met een mes, waarna hij de woning van zijn oom was binnengestormd. Het kwam tot een gewelddadige confrontatie, waarbij het slachtoffer werd neergestoken met een mes. De man overleefde de aanval niet.

De vermoedelijke dader sloeg vervolgens te voet op de vlucht, maar kon kort nadien worden opgepakt door een politiepatrouille die was opgeroepen voor de steekpartij. De man werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld van doodslag en aangehouden. De raadkamer besliste vorige week om zijn aanhouding met twee maanden te verlengen. Het onderzoek naar de feiten loopt intussen verder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni