Politiepatrouille aan het Bonneviepark in Sint-Jans-Molenbeek

| Politiepatrouille aan het Bonneviepark in Sint-Jans-Molenbeek.

Jongeman die oom doodstak in Molenbeek deze week voor Raadkamer

© Belga - BRUZZ
31/12/2022

Afgelopen woensdag stak een man zijn oom neer in de De Geneffestraat in Sint-Jans-Molenbeek. Zowel parket als politie bevestigden al dat het om feiten binnen de familie ging, maar geven verder weinig informatie aangezien het onderzoek loopt. Volgende week verschijnt de verdachte voor de Raadkamer. Daar zal worden beslist of hij al dan niet in hechtenis wordt genomen.

Woensdagavond werd de man voorgeleid aan een onderzoeksrechter van het gerechtelijk arrondissement Brussel. Die plaatste de man onder voorarrest en liet hem overbrengen naar de gevangenis van Sint-Gillis.

Vadermoord

Volgens de autoriteiten gaat het om dodelijk geweld op een familielid in opklimmende lijn, ofwel vadermoord. Volgende week verschijnt de verdachte voor de Raadkamer van Brussel. Daar zal worden beslist of hij al dan niet in hechtenis wordt genomen.

Aangezien het onderzoek loopt, wordt er verder weinig informatie over de feiten vrijgegeven. De jongeman zou wel bekend zijn bij parket en politie en ook met een drugsverslaving kampen.

Tegenstrijdige getuigenissen

Volgens de verklaringen die de verdachte aflegde, zou de oom zelf een mes zijn gaan halen in de keuken. Toen het daarna tot een confrontatie kwam, was het echter de oom zelf die steekwonden opliep. De verdachte kon ontsnappen, maar werd snel onderschept door een politiepatrouille. Zijn oom werd met spoed overgebracht naar het UMC Sint-Pieter van Brussel, waar hij niet veel later aan zijn verwondingen overleed.

De verklaringen van de verdachte lijken in tegenspraak te zijn met de getuigenissen die de Franstalige krant La Dernière Heure kon verzamelen. Daarin gaven verschillende getuigen aan dat ze de verdachte afgelopen woensdag omstreeks 11.20 uur in zijn ondergoed en op blote voeten hadden zien rondlopen in het Bonneviepark in Sint-Jans-Molenbeek. Daarna zou de man naar het huis van zijn oom Ahmed zijn gegaan dat zich vlak naast het park bevindt, in de De Geneffestraat. Volgens La Capitale zou er in de woning ruzie ontstaan zijn over een Netflix-serie, maar die informatie kon nog niet worden bevestigd aan onze redactie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni