De Brusselse politie

| De Brusselse politie.

Jongeman overleden na aanrijding met politievoertuig in Anderlecht

© BRUZZ
11/04/2020
Updated: 11/04/2020 12.13u

Vrijdagavond is in Anderlecht een jongeman van 19 jaar overleden na een aanrijding met een politievoertuig. De tiener vluchtte weg voor een controle en reed bij de daaropvolgende achtervolging frontaal in op een politievoertuig tijdens een inhaalmanoeuvre, zegt het parket van Brussel. Na het dodelijke ongeval was het een hele nacht onrustig in Anderlecht met enkele brandstichtingen.

“Een patrouille van de lokale politie merkte rond 21u twee scooters op ter hoogte van het Raadsplein in Anderlecht”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Een van de bestuurders wilde zich onttrekken aan de controle en sloeg op de vlucht. De politie heeft de achtervolging ingezet, maar de patrouille raakte de jongeman kwijt toen hij tussen enkele paaltjes wegreed.”

Intussen hadden de politie-inspecteurs versterking opgeroepen om de verdachte scooterbestuurder te vatten. “Een tweede politievoertuig dat bijstand kwam bieden, reed langs de Nijverheidskaai. De verdachte reed op dezelfde baan in tegenovergestelde richting en wilde een bestelwagen inhalen, net op het moment dat het tweede politievoertuig aankwam. De scooter reed frontaal in op de linkervoorkant van de patrouillewagen en de bestuurder kwam daarbij om het leven.”

Het parket opende een onderzoek naar het ongeval en stuurde een verkeersdeskundige, een wetsdokter en de technische recherche van de federale politie ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Brandstichting

In de uren na de dodelijke politieachtervolging werden in Anderlecht verschillende kleine brandjes gesticht. "Een eerste omstreeks 2u10 's ochtends, aan de trekker van een vrachtwagen, nadien volgden een container en een haag langs de Ring van Anderlecht," zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. Ook de burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps bevestigt de brandjes, maar of ze rechtstreeks te maken hebben met het dodelijk ongeval moet nog blijken.

Protesten gevreesd

"Op sociale media circuleren alvast oproepen om te protesteren," meldt burgemeester Cumps nog. "In deze tijden van coronacrisis zou dat voor een hoop bijkomende problemen zorgen," aldus de burgemeester, die in de loop van de dag meer info zal vrijgeven.

De familie van het slachtoffer werd op de hoogte gebracht en wordt opgevolgd door het Centrum voor Slachtofferhulp.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Justitie, aanrijding, politiezone Zuid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni