Jongeman uit Sint-Joost verplicht lief tot seks met vrienden

© PhotoNews
| Correctionele rechtbank van Brussel (archiefbeeld).

De Brusselse rechtbank heeft zware straffen uitgesproken in een zaak rond de groepsverkrachting van een 20-jarige vrouw. Haar toenmalig vriendje dwong haar eind 2017 meermaals om seks te hebben met zijn vriendengroep. De rechter legde straffen op tot 8 jaar cel en kende het slachtoffer een schadevergoeding toe van 50.000 euro.

In totaal stonden negen beklaagden terecht op het proces. Acht van hen werden vervolgd voor de groepsverkrachtingen, een negende man stond terecht voor schuldig verzuim. De zaak draait rond een jongeman die zijn vriendin had gevraagd om seks te hebben met zijn vrienden.

“Dat gebeurde in vier opeenvolgende weekends in november en december 2017 in Sint-Joost-Ten-Node", zegt advocaat Marijn Van Nooten, die een van de beklaagden verdedigt. "Toen de relatie tussen het slachtoffer en haar vriendje voorbij was, diende de vrouw klacht in en startte het gerecht met een onderzoek.”

Ex-vriend krijgt 8 jaar cel

De toenmalige vriend van het meisje werd vandaag veroordeeld tot 8 jaar cel. Drie andere beklaagden kregen gevangenisstraffen opgelegd van 6 en 7 jaar. Vier anderen kregen straffen van 3 tot 5 jaar met uitstel. De man die terechtstond voor schuldig verzuim, werd bij verstek veroordeeld tot 1 jaar cel.

“Het is opvallend dat er zware straffen werden uitgesproken tegen enkele beklaagden, en andere een straf met uitstel hebben gekregen”, zegt advocaat Van Nooten. “We moeten het vonnis nog grondig bestuderen, maar het lijkt er op dat de rechtbank rekening heeft gehouden met de spijtbetuigingen."

De beklaagden die de feiten hebben toegegeven en hun spijt hebben betuigd, hebben een straf met uitstel gekregen. De anderen hebben zware effectieve straffen gekregen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?