Jongeren proberen arrestatie te verhinderen

© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone 5339: Brussel-Stad en Elsene.

Tijdens de autoloze zondag hebben jongeren geprobeerd om een arrestatie te verhinderen ter hoogte van de Antwerpsesteenweg. Agenten achtervolgden twee jongeren op een bromfiets zonder nummerplaat en zonder helm. Tijdens de arrestatie werd er met projectielen naar de agenten gegooid.

Na een achtervolging kon één van de twee jongeren worden tegengehouden. "Een persoon werd aangehouden. Er is een proces-verbaal opgesteld en die persoon wordt nu ter beschikking gesteld van het parket", zegt Ilse Van de Keere, woordvoerster van politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene.

Tijdens de arrestatie doken er weliswaar andere jongeren op die de arrestatie probeerden te bemoeilijken door de agenten te schoppen. "De arrestatie heeft veel tumult veroorzaakt in de wijk. Jongeren gooiden met projectielen naar de agenten. Niemand raakte weliswaar gewond", laat het parket nog weten aan onze redactie.

Pas nadat er extra versterking ter plekke kwam, kon de persoon uiteindelijk worden afgevoerd en keerde de rust terug in de wijk. Het parket van Brussel bevestigt dat het om een tiener gaat.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?