| De federale gerechtelijke politie van Brussel voerde acht huiszoekingen uit waarbij wapens werden gevonden.

Kalasjnikov en ander zwaar materiaal aangetroffen tijdens huiszoekingen

© Chris Verhaeghe
13/10/2022

Bij een reeks huiszoekingen in Brussel en Vilvoorde heeft de federale gerechtelijke politie onder meer een kalasjnikov en kogelwerende vesten aangetroffen. De actie was gericht tegen een criminele organisatie die diefstallen met geweld aan het voorbereiden zou zijn geweest. Twee personen werden opgepakt.

Afgelopen dinsdagochtend voerde de politie van de federale gerechtelijke politie van Brussel acht huiszoekingen uit. Er werden tijdens de huiszoekingen vijf gestolen voertuigen teruggevonden. Daarnaast troffen de speurders ook een kalasjnikov, drie handvuurwapens, een grote hoeveelheid munitie, acht kogelwerende vesten, bokalen met kraaienpoten, vermommingsmateriaal, latex maskers en communicatiemiddelen aan.

Tijdens de huiszoekingen werden twee personen opgepakt. Het duo werd nadien voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het gaat om verdachten die goed gekend zijn bij justitie. "Deze huiszoekingen kaderen in een onderzoek van de sectie groot-banditisme naar een criminele organisatie die verschillende diefstallen met braak zou hebben gepleegd en vermoedelijk diefstallen met geweld en wapenvertoon voorbereidde," meldt de politie.

"De maatschappelijke context en de evolutie van dit soort georganiseerde criminaliteit vereisen een toenemende mate van deskundigheid en professionalisme van de politiediensten die ermee worden geconfronteerd," klinkt het bij de politie. "Zo heeft in dit dossier minutieus speurwerk, met toepassing van bijzondere opsporingsmethodes en inzet van de speciale eenheden, geleid tot mooie resultaten."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni