Krëfel-werknemer betaalde gokverslaving met diefstallen

© Google Streetview
| Vlaggen van een Krëfel-winkel

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft maandag een werkstraf van 120 uur gevorderd tegen een 29-jarige man uit Anderlecht die zijn werkgever bestolen had. De man werkte bij een Krëfel-vestiging in Grimbergen en verdonkeremaande daar een 30-tal iPhones. Die verkocht hij om zijn gokverslaving te bekostigen.

De man was pas eind februari 2021 bij de winkelketen aan de slag gegaan maar net iets meer dan een maand later, begin april 2021, kreeg het bedrijf al in de gaten dat er iets aan de hand was. Het gewicht van een hele reeks verzonden bestellingen bleek helemaal niet overeen te komen met wat er in de pakketten hoorde te zitten. Zo stond op een pakket waarin een gsm-hoesje stak aangegeven dat het maar liefst vier kilogram woog.

Het spoor leidde naar de twintiger en die ging meteen tot bekentenissen over. Hij verklaarde dat hij een heleboel goederen had besteld, op naam van zijn vriendin of van een vriend, en dat hij bij elk van die zendingen ook een paar iPhones in de doos had gestoken. Op die manier had hij een 30-tal iPhones kunnen buitmaken, die hij vervolgens in het Brusselse had verkocht aan een veel lagere prijs.

Het parket eiste een werkstraf van 120 uur maar de verdediging pleitte voor een probatie-opschorting. "Mijn cliënt heeft intussen een nieuwe job met lange werkuren," klonk het. "Hij zou ook beter gebaat zijn bij een begeleiding voor zijn gokprobleem. Hij heeft daar zelf al behandeling voor gezocht maar extra controle is welkom." De rechtbank doet uitspraak op 14 februari.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?