Letten krijgen 30 maanden cel voor smokkel van cocaïne in rumflessen

© Flickr Jerney Furman

Twee mannen van Letse nationaliteit zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden omdat ze betrapt werden op het smokkelen van meer van 5 kilo cocaïne. Die zat verstopt in rumflessen die het duo had meegebracht uit de Dominicaanse Republiek. De twee mannen beweerden niets van de drugs af te weten.

Het duo werd eind februari opgepakt op de luchthaven Brussels Airport, waar ze waren aangekomen met een vlucht vanuit Punta Cana. In hun bagage trof de douane drie rumflessen aan die volledig waren dichtgeplakt. De douaniers slaagden er niet in de flessen open te draaien en besloot gaten te boren in de kurk. Eenmaal dat gebeurd was, bleek er in de flessen geen rum maar vloeibare cocaïne te zitten.

In totaal ging het om 5,4 kilo van het goedje. Beide mannen werden daarover ondervraagd maar beweerden dat ze niets af wisten van de drugs. Wel gaven ze toe dat ze door een opdrachtgever in het Verenigd Koninkrijk gerekruteerd waren om documenten te smokkelen. Het parket Halle-Vilvoorde eiste een celstraf van 36 maanden voor beiden.

Hun advocaten vroegen om de vrijspraak. "Uit de sms-berichten op de gsm van mijn cliënt blijkt duidelijk dat hij niet op de hoogte was dat het om drugs ging", aldus de verdediging. De rechtbank hechtte bijzonder weinig geloof aan die versie van de feiten en veroordeelde het duo tot 30 maanden gevangenisstraf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?