Levenloos lichaam aangetroffen in Molenbeek

Astrid Van Peer, Jasmijn Post
© Belga - BRUZZ
06/07/2022

In Sint-Jans-Molenbeek is woensdagochtend een levenloos lichaam aangetroffen. Dat meldt La Capitale en bevestigt het parket van Brussel. Meer info wordt er niet vrijgegeven, want de parketmagistraat is nog ter plekke om de nodige vaststellingen te doen.

Het slachtoffer zou aangetroffen zijn in een wagen en dodelijk getroffen zijn met een kogel, volgens La Capitale. Buren uit de Serenadestraat bevestigen dat ze dinsdagavond rond 21 uur hebben gehoord hoe meerdere schoten vlak na elkaar werden afgeschoten.

De buurt van de Serenadestraat is afgesloten door de politiediensten om de nodige onderzoeken uit te voeren. Het is niet duidelijk wie het slachtoffer precies was, noch wie de dader is. Het slachtoffer zou een loft hebben gehuurd op de plaats waar zijn lichaam is aangetroffen. Het betreft een villa die is opgedeeld in verschillende woon- en werkruimtes met meerdere huurders.

De speurders hebben de straat woensdag overdag afgezet. Het lichaam van de persoon en de auto waarin de persoon werd aangetroffen, werden onderzocht. Een BRUZZ-redacteur ter plaatse laat weten dat het lichaam iets na 16 uur van het plaats delict werd verwijderd. Een klein uur later wordt ook het voertuig - waarvan het raam aan de bestuurderskant is afgeplakt - weggetakeld.

Het is intussen het zoveelste schietincident in het Brussels Gewest. Het parket van Brussel maakte eind juni bekend dat er alleen dit jaar al 22 schietpartijen waren in het gewest, waarvan één met dodelijk slachtoffer. Het merendeel van de incidenten vond plaats in Molenbeek.

"Op dit moment kennen we het onfortuinlijke slachtoffer nog niet," reageert Rachid Barghouti, woordvoerder van burgemeester Catherine Moureaux (PS). "We kennen de exacte omstandigheden ook nog niet. Voor zo ver wij weten, is er geen verband met de schietincidenten die we op ons grondgebied hebben meegemaakt."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni