Docks Bruxsel, winkelcentrum aan het kanaal bij een halte van de waterbus

| Docks Bruxsel, winkelcentrum aan het kanaal.

Lichaam aangetroffen bij winkelcentrum Docks

© Chris Verhaeghe - Belga
13/08/2019
Updated: 13/08/2019 11.41u

Het parket meldt dat er maandagavond een lichaam gevonden werd op de Vilvoordselaan. “Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd die ter plaatse is gegaan met de wetsgeneesheer en de technische recherche van de federale politie”, zegt woordvoerster Willemien Baert. Uit eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffer niet met geweld om het leven is gekomen.

Rond 18u werd op de Vilvoordselaan het lichaam van een man aangetroffen. "Het lichaam lag onder een brug," zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. "De wetsgeneesheer en de technische recherche van de federale politie zijn ter plaatse gekomen voor onderzoek. Uit de eerste vaststellingen bleek dat het zeer waarschijnlijk is dat het lichaam werd verplaatst en dat er dus één of meerdere derden betrokken waren bij het overlijden."

De autopsie heeft niet aangetoond dat het slachtoffer met geweld om het leven werd gebracht, zo meldt het Brusselse parket. Andere medische onderzoeken werden aangevraagd om meer duidelijkheid te scheppen.

Over de identiteit van de man is er voorlopig nog geen uitsluitsel. "Er zijn verschillende pistes die worden onderzocht, maar er is nog geen identificatie gebeurd." Volgens het parket was het slachtoffer al enkele uren overleden voordat hij werd aangetroffen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , Docks Bruxsel , kanaal , Brussels parket

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni