Vincent Van Quickenborne (Open VLD), vicepremier en minister van Justitie en Noordzee in de regering-De Croo.

Maandag extra commissie Binnenlandse Zaken en Justitie in federaal parlement

MG
11/11/2022

Nu maandag staat op de agenda van het federaal parlement een extra commissie gepland, waar de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken een stand van zaken komen geven over de gebeurtenissen van donderdagavond in de Aarschotstraat.

Nadat het nieuws uitbrak over de man die in de Aarschotstraat twee agenten aanviel, waarbij één politieman het leven liet na een messteek in zijn hals, stroomden op sociale media tal van reacties van politici, die hun afkeer over de feiten uitspraken.

Maar naarmate de details bekend raken over de precieze omstandigheden van de aanval, en over de dader specifiek, blijven meer vragen over dan antwoorden. Bijvoorbeeld: hoe kan het dat iemand, met een duidelijk geradicaliseerd profiel en een ernstige hulpvraag, vrijelijk de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis kan verlaten?

Vrijdag ijverde de N-VA om “bij spoed” een extra commissie in het federaal parlement te agenderen over de kwestie. De oppositiepartij kreeg een paar uur later gehoor, want volgende week maandag, om 14 uur, staat een ‘gemengde commissie” gepland, waar zowel Vincent Van Quickenborne (Open VLD) als Annelies Verlinden (CD&V) aanwezig zullen zijn. Dat wordt bevestigd aan BRUZZ.

Door de enorme media-aandacht krijgt de steekpartij stilaan ook een maatschappelijke relevantie, zeker omdat ook al de politievakbonden hebben aangekondigd om op maandag 28 november een nationale staking te organiseren.

Steekpartij Schaarbeek

Donderdagavond is een politieagent overleden na een mesaanval in Schaarbeek. Een tweede agent geraakte gewond, de dader werd neergeschoten. Het parket heeft een terreuronderzoek geopend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , Steekpartij Schaarbeek , Vincent Van Quickenborne , dodelijke steekpartij , Aarschotstraat , aanval politieagenten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni