Maandag start hoorzitting over doodslag 'koning van de Beenhouwersstraat'

© PhotoNews
| Het Justitiepaleis in Brussel.

Voor het hof van assisen van Brussel is woensdag de jury samengesteld voor het proces van Tarek Ladhari. De hoorzittingen beginnen maandagochtend. De debatten, voorgezeten door Michel De Grève, zullen vijf à zeven dagen duren. De 64-jarige Ladhari, van Tunesische origine, wordt beschuldigd van de doodslag op Denis Debouverie, de zogenaamde 'koning van de Beenhouwersstraat.'

De jury zal bestaan uit zes mannen en zes vrouwen. Tarek Ladhari wordt verdacht van doodslag op de 74-jarige Debouverie. Deze laatste werd op 10 september 2008 dood teruggevonden in zijn bureau, boven één van zijn restaurants in de Korte Beenhouwersstraat in Brussel. Zijn keel was overgesneden.

Ladhari baatte het restaurant 'La Petite Fontaine' uit, dat hij huurde van Debouverie. Het restaurant bevond zicht rechttegenover restaurant "La Vieille Ville", waarboven Debouverie zijn bureau en appartement had.

Volgens de speurders gaat het om een afrekening na een dispuut over commerciële belangen. Maar Ladhari ontkent elke betrokkenheid. Hij was Debouverie, die een kwalijke reputatie had bij zijn huurders, wel enkele duizenden euro's schuldig.

Op de plaats van de feiten werd het DNA van de verdachte twee keer aangetroffen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?