Maandag start proces over broedermoord in Ukkel

© Aperos Urbains Palais de Justice

Voor de correctionele rechtbank van Brussel start maandag het proces van Olivier De Bock voor doodslag op zijn broer Yves De Bock op 25 maart 2014 in Ukkel. Het lichaam van het slachtoffer werd op 8 april 2014 gevonden in het Vlaams-Brabantse Lot langs de autoweg 2014. De beklaagde ontkent elke betrokkenheid bij het overlijden van zijn broer.

Het proces start op maandag om 9 uur en gaat voort op dinsdag, donderdag en vrijdag. De zaak werd verschillende keren uitgesteld omdat vele stukken moesten vertaald worden van het Nederlands naar het Frans.

Op 25 maart 2014 verliet Yves De Bock, een ingenieur van 54 jaar, de woning van zijn broer Olivier in de Victor Gambierstraat in Ukkel voor een afspraak in verband met zijn werk in Schaarbeek. De man is er nooit aangekomen.

Op 8 april 2014 vond de politie van de zone Beersel zijn lichaam in een park naast de E19-autoweg in het Vlaams-Brabantse Lot. Olivier De Bock werd opgepakt voor ondervraging op 18 juli 2014 en in staat van beschuldiging gesteld voor de doodslag op zijn broer.

Hij ontkent echter alle betrokkenheid. Volgens het onderzoek werd de gsm van de beklaagde op de dag van de verdwijning van de broer geactiveerd in de omgeving waar het lichaam van het slachtoffer gevonden werd. Ook op diezelfde dag had Yves De Bock gezegd dat hij een hartig woordje wilde spreken met zijn broer, omdat hij die ervan verdacht de erfenis van hun vader te verkwisten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?