Man aangehouden voor steekpartij in Sint-Joost, slachtoffer nog in coma

© Google Maps
| De man werd gevonden op de stoep aan dit café.

Een Brusselse onderzoeksrechter heeft een twintiger onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij ervan verdacht wordt dat hij vorige week een jeugdvriend zou neergestoken hebben. Dat meldt het Brusselse parket. Het 20-jarige slachtoffer raakte zwaargewond en wordt in een kunstmatige coma gehouden.

De steekpartij vond vorige week maandag 25 februari plaats in Sint-Joost-ten-Node, rond tien uur 's avonds. Zowel de broer als de zus van het slachtoffer waren getuige van de feiten en zagen hun 20-jarige broer Anas E.B. een verhit gesprek voeren met een jeugdvriend, tot die jeugdvriend plots een mes bovenhaalde en Anas in de buik stak. Terwijl de dader op de loop ging, bracht de familie van Anas hem met hun wagen over naar het ziekenhuis. Daar wordt de jongeman sindsdien in een kunstmatige coma gehouden.

Na enig speurwerk kon de politie de verdachte oppakken. Die jongeman, S.T., is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?