Man die bedreigingen uitte in Anderlechts ziekenhuis, voorgeleid bij onderzoeksrechter

© hospichild.be
| Het Sint-Anna en Sint-Remiziekenhuis in de Anderlechtse Scheutwijk.

De man die vrijdag bedreigingen had geuit in het Sint-Anna Sint-Remi Ziekenhuis in Anderlecht, is zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die moet beslissen of hij onder aanhoudingsbevel wordt geplaatst dan wel vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket.

Het parket was zaterdag een zogenaamde Nixon-procedure gestart voor de man, om hem gedwongen te laten opnemen in een psychiatrische instelling maar onderzoek wees uit dat dat niet kon.

De man, de 24-jarige Hamza, had zich vrijdagvoormiddag gewapend met een mes aangeboden op de spoedafdeling van het Sint-Anna Sint-Remi Ziekenhuis in Anderlecht, en had daar gedreigd dat hij zou sterven, maar zou terugkomen en iedereen zou doden. Daarbij zou hij in het Arabisch "Allahu Akbar" ("God is de grootste") geroepen hebben.

Klopjacht

De man vertrok zonder slachtoffers te maken, maar de politiediensten namen het dreigement zeer ernstig en organiseerden meteen een klopjacht. Het parket van Brussel werd op de hoogte gebracht, net als alle andere Brusselse politiekorpsen en alle ziekenhuizen in de regio Brussel.

Ook de politie van zijn woonplaats, het Luxemburgse Martelange, werd verwittigd. Vrijdagavond kon de man dan opgepakt worden in Sint-Joost-ten-Node. Volgens de politie verliep die arrestatie zonder moeite.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?