Man geraakt in achterwerk bij schietpartij in Sint-Joost

© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone 5344: Evere, Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node.
Updated: 08-09-2021 - 16:53

In de gemeente Sint-Joost-ten-Node is dinsdagavond omstreeks 19.00 uur een man gewond geraakt bij een schietpartij in de Aarschotstraat. Het slachtoffer werd geraakt in het achterwerk en werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. Dat meldt het Brusselse parket. Vijf personen zijn opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket.

De schietpartij was het gevolg van een diefstal met geweld die kort voordien had plaatsgevonden maar waarvan de juiste omstandigheden nog onduidelijk zijn. Na die diefstal kwam het tot een vechtpartij waarbij een van de vechtersbazen een vuurwapen bovenhaalde en twee schoten loste. Eén daarvan werd in de lucht gelost, maar het tweede schot raakte een onschuldige omstaander in de bil.

Die persoon werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging, terwijl de politie vijf verdachten oppakte voor verhoor. Het vuurwapen dat bij de schietpartij gebruikt werd, werd in beslag genomen, net als de beelden van de bewakingscamera's in de omgeving. Een tweede persoon raakte zwaargewond bij de schermutselingen. Geen van beide gewonden verkeert in levensgevaar.

Federale steun

Volgens de burgemeesters van Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node zorgen drugsdealers en transmigranten al maanden voor overlast in de Aarschotstraat. Ze vragen steun bij de federale regering. "Tot nu toe komt er geen antwoord op onze vraag om versterking vanuit de federale politie in het Noordstation", reageren Cécile Jodogne (Défi) en Emir Kir (onafhankelijk) in een persbericht.

"Ook op onze vraag om een oplossing voor de transmigranten komt er maar geen antwoord", zeggen beide burgemeesters. "We gaan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi interpelleren."

Volgens beide burgemeesters gaat de lokale politiezone wel meer aanwezig zijn in de buurt, onder meer om acties uit te voeren tegen drugsdealers, "maar dat is onvoldoende", klinkt het. De komende weken zullen beide burgemeesters voorstellen om een alcoholverbod in te voeren in de wijk.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?