Man krijgt twee jaar cel voor gewelddadige overval op toerist

© PhotoNews
| Manneken Pis in de Stoofstraat, toeristische attractie bij uitstek.

Een man die in het centrum van Brussel op gewelddadige wijze een toerist had overvallen, is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Bovendien kreeg de man, H.A., een bijkomende gevangenisstraf van 3 maanden omdat hij illegaal in België verbleef. H.A. kwam niet opdagen voor zijn proces.

De toerist was begin dit jaar op wandel in het Brusselse stadscentrum toen hij werd aangesproken door twee mannen. Terwijl hij hen te woord stond, greep één van beide mannen hem plots vast, waarna de toerist verschillende klappen kreeg. De twee overvallers gingen er uiteindelijk vandoor met de smartphone van hun slachtoffer.

Die stapte naar de politie, waarna een patrouille de omgeving van de feiten doorzocht. Daarbij stootten de agenten op een man die beantwoordde aan de persoonsbeschrijving van één van de overvallers. Die man, H.A., werd ingerekend en werd nadien door de toerist ook formeel herkend.

Het Brusselse parket besloot H.A meteen te dagvaarden maar die kwam niet opdagen op zijn proces en werd donderdag dan ook veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor de gewelddadige diefstal, en een bijkomende gevangenisstraf van 3 maanden voor het illegaal verblijf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?