'Man met het hoedje' nu ook vervolgd voor heling

Ahmed Dahmani en Mohamed Abrini, twee verdachten in het dossier van de aanslagen in Brussel en Parijs, worden vervolgd voor heling in een dossier uit 2015. Het openbaar ministerie eist twee jaar cel voor de verdachten.

Abrini, beter bekend als ‘de man met het hoedje’ en Dahmani zijn jeugdvrienden uit Molenbeek. Beide worden nu ook vervolgd voor een helingszaak uit 2015. De vrienden zouden geprobeerd hebben een gestolen auto te verkopen.

Volgens de krant La Capitale werd er een huiszoeking uitgevoerd bij Dahmani waarbij een vlag van IS, jihadistische propaganda en een briefje van de winkel waar Salah Abdeslam de nodige producten voor de explosieven voor de aanslagen in Parijs had gekocht.

Abrini zit momenteel in voorhechtenis in België voor zijn rol in de aanslagen van 22 maart. Dahmani werd enkele dagen na de aanslagen in Parijs gearresteerd in Turkije. Daar zit hij vast voor een zijn rol in een andere aanslag in Antalya, die nooit is doorgegaan.

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?