Man met machete en bijl opgepakt aan Brussels politiecommissariaat

© PhotoNews
| Het politiekantoor op de Kolenmarkt (politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.)

Een 44-jarige man, gewapend met bijl en machete, is afgelopen nacht opgepakt aan het hoofdcommissariaat van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene ter hoogte van de Kolenmarkt. Politievakbonden, die vermoeden dat het om een geradicaliseerde persoon ging, vragen extra veiligheidsmaatregelen.

Dat meldt de Franstalige nieuwswebsite RTL dinsdag op basis van politiebronnen.

Afgelopen nacht stond een man, gewapend met bijl en machete, voor het hoofdkantoor van de Brusselse politie op de Kolenmarkt. De politie besloot de man op te pakken, aldus RTL.

Volgens politievakbond NSPV zou het gaan om een geradicaliseerde man die woont in Brussel-Stad. De 44-jarige zou niet op de radar staan van veiligheidsdiensten en werd toevallig gearresteerd. Dat baart de bonden zorgen. Zij eisen extra veiligheidsmaatregelen aan de politiebureaus.

"Aangezien de avondklok van toepassing is, heeft de politie de man gecontroleerd", zegt parketwoordvoerster Sarah Durant. "Meerdere wapens werden op hem aangetroffen, waarna hij werd opgepakt voor verboden wapenbezit."

Wat de precieze bedoelingen waren van de man, is nog onduidelijk. Hij moet nog verhoord worden, aldus het parket. Verschillende media melden dat bij een huiszoeking bij de man nadien nog vuurwapens zouden zijn aangetroffen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?