Man met noodhamer breekt wagens open in ondergrondse garage

© PhotoNews
| De man had ingebroken in minstens acht voertuigen.

De politie heeft een man opgepakt die in een ondergrondse garage in het centrum van Brussel had ingebroken in minstens acht voertuigen. “Anders kwamen jullie zonder werk te zitten”, liet hij optekenen toen hij werd overgebracht naar het commissariaat.

Een alerte getuige verwittigde woensdagavond een politiepatrouille toen hij een verdachte man de parkeergarage zag binnenwandelen met een rode noodhamer. De inspecteurs riepen versterking op, waarna alle verdiepingen van het ondergrondse complex werden doorzocht.

Toen de verdachte werd opgemerkt, probeerde hij nog op de vlucht te slaan. De man kon echter snel bij de kraag worden gegrepen en werd in de boeien geslagen. Hij gaf de feiten grif toe en zei tegen de politiemensen “dat ze anders toch zonder werk kwamen te zitten”.

Na de eerste vaststellingen bleek dat de man minstens acht wagens had opengebroken met zijn hamer. In zijn rugzak werden een hoop gestolen spullen teruggevonden uit de voertuigen. "Het gaat onder andere om zonnebrillen, parfums, sleutelbossen, toegangsbadges en tankkaarten”, aldus een politiewoordvoerder.

"Tijdens het verhoor boden enkele slachtoffers zich al spontaan aan. Zij kregen hun gestolen spullen reeds terugbezorgd. De verdachte werd na verhoor ter beschikking gesteld van het parket, die een onderzoeksrechter vorderde.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?