Man neergestoken bij burenruzie in Molenbeek

De gemeentes Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg vormen samen de politiezone Brussel-West De gemeentes Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg vormen samen de politiezone Brussel-West
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het politekantoor van zone West in de Sint-Mariastraat, nabij metrostation Graaf van Vlaanderen.
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het politekantoor van zone West in de Sint-Mariastraat, nabij metrostation Graaf van Vlaanderen.

In Sint-Jans-Molenbeek is zaterdag een man gewond geraakt bij een steekpartij. De man was samen met een kompaan binnengedrongen in de woning van een buurman, die bij de confrontatie een mes bovenhaalde. Die buurman werd opgepakt en in verdenking gesteld door de onderzoeksrechter, die hem nadien vrijliet onder voorwaarden.

De feiten speelden zich af in de vroege namiddag aan de Louis Mettewielaan in Sint-Jans-Molenbeek. Een burenruzie liep er uit de hand en een van de betrokkenen drong samen met een kompaan de woning van zijn buurman binnen, gewapend met een koevoet.

Om zich te verdedigen, haalde de bewoner een mes boven en stak zijn buurman daarmee in de borst. “Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeerde niet in levensgevaar”, zegt Martin François van het Brusselse parket.

Dader in verdenking gesteld, maar op vrije voeten

De man die de messteek had uitgedeeld werd van zijn vrijheid beroofd, en het parket vorderde een onderzoeksrechter wegens poging doodslag. “De onderzoeksrechter stelde hem in verdenking van slagen en verwondingen maar liet hem wel vrij”, aldus François. “Het onderzoek wordt voortgezet om de precieze omstandigheden van de feiten te achterhalen.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?