Man opgepakt die identiteit van 15 vrouwelijke journalisten stal

© Peter Dhondt/BRUZZ

In Brussel is een man opgepakt en aangehouden die verdacht wordt van identiteitsdiefstal. Dat meldt het parket van Brussel na berichtgeving door RTBF. De man zou de gegevens van vijftien vrouwelijke journalisten hebben gebruikt om op seksueel getinte advertenties van de advertentiesite Vivastreet te reageren.

In augustus werden verschillende vrouwelijke journalisten het slachtoffer van de identiteitsdief. Ze hadden allemaal hun gegevens opgegeven bij de journalistenvereniging AJP (Association des Journalistes Professionnels), in een poging om als freelancejournalisten meer op te vallen in de sector.

De verdachte gebruikte de gegevens van de vrouwen op de website Vivastreet, vooral in seksueel getinte context. Daardoor ontvingen heel wat van de vrouwen obscene e-mails van mannen die hun contactgegevens op de website hadden gevonden. De AJP diende daarom, namens deze vrouwen, een klacht in bij de politie.

Intussen heeft de politie een man opgepakt. Hij wordt beschuldigd van intimidatie, identiteitsdiefstal en seksime. Het parket heeft hem aangehouden. Journalistenvereniging AJP is tevreden met de vooruitgang in het dossier en spreekt van "een sterk signaal aan degenen die het internet gebruiken om in hun ongezonde behoeften te voorzien".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?