Man opgepakt die opgeroepen zou hebben tot geweld op Michel Lelièvre

© photonews

In Brussel is maandagochtend een man opgepakt die op sociale media zou opgeroepen hebben om Michel Lelièvre, de recent vrijgelaten handlanger van Marc Dutroux, aan te vallen. Dat meldt het Brusselse parket. De man, geboren in 1988, wordt momenteel verhoord door de politie.

Maandagnamiddag om 16.30 uur zal het Brusselse parket meer uitleg geven over het onderzoek en de arrestatie, op een persconferentie in het Portalis-gebouw. "Tot dan wordt geen verdere informatie of commentaar gegeven", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman.

Het gaat waarschijnlijk over een anonieme groep op Facebook die een "jacht op Michel Lelièvre in Brussel" geopend hebben. Het account werd offline gehaald maar er zouden meer dan 700 personen lid geworden zijn van de groep.

Michel Lelièvre werd in elkaar geslagen in zijn appartement in Brussel op 18 december. In overleg met het parket en de rechtbank voor strafuitvoering heeft hij een nieuwe tijdelijke woonplaats betrokken, in afwachting van een definitieve verblijfplaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?