Man opgepakt die politieman vol in het gezicht zou hebben getrapt

© Twitter
| Politievakbond deelt beelden van geweld tegen agenten in Anderlecht.

In het dossier rond het geweld tegen de politie in Anderlecht bij een arrestatie vorige maand, is vandaag een vijfde verdachte opgepakt, dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door de lokale politie van de zone Brussel Zuid.

De verdachte werd vandaag opgepakt door de recherche van de lokale politie. Volgens de speurders gaat het om de man die bij de arrestatie, waarvan de politievakbond VSOA een video online zette, een van de betrokken politiemensen vol in het gelaat trapte.

De man zal later vandaag verhoord worden op het parket, dat de man kan voorleiden bij de onderzoeksrechter met het oog op zijn aanhouding.

In totaal zijn in het dossier rond de weerspannigheid in bende nu al vijf verdachten opgepakt. Drie van hen werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en zitten in voorlopige hechtenis. De vierde verdachte, die zichzelf aangaf, werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?