Abdesalem Lassoued schoot op 16 oktober 2023 twee Zweedse voetbalsupporters dood in Brussel en werd de ochtend nadien door de politie neergeschoten in horecazaak Al Khaima in de Van Ooststraat in Schaarbeek

| Abdesalem Lassoued schoot op 16 oktober 2023 twee Zweedse voetbalsupporters dood in Brussel en werd de ochtend nadien door de politie neergeschoten in horecazaak Al Khaima in de Van Ooststraat in Schaarbeek.

Man opgepakt voor mogelijke link met terreuraanslag in Brussel

CD
© BRUZZ
25/10/2023

In het onderzoek naar de terreuraanslag vorige week maandag in Brussel, is een man aangehouden. Er wordt onderzocht of hij iets te maken heeft met het wapen dat dader Abdessalem Lassoued heeft gebruikt.

Lassoued schoot vorige maandag in Brussel twee Zweedse voetbalsupporters dood met een Amerikaanse AR-15. Nu wordt onderzocht van waar hij dat wapen haalde.

"Deze ochtend is er iemand aangehouden in het kader van het dossier", bevestigt woordvoerder van het federaal parket Eric Van Der Sypt. "Hij zal verhoord worden over de eventuele betrokkenheid met het wapen dat werd gebruikt." Van Der Sypt benadrukt dat er nog niets bewezen is. "Het onderzoek moet uitwijzen of er inderdaad een link is."

Aanslag Brussel

Op de avond van 16 oktober maakte een man met automatisch geweer twee dodelijke slachtoffers vlakbij het Saincteletteplein.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni