Man opgepakt voor poging doodslag in Schaarbeek

© Politiezone Brussel-Noord

De lokale politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft een man opgepakt die vorige week woensdag een andere man had neergestoken in Schaarbeek. De man, E.I., is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging doodslag. Dat meldt het Brusselse parket donderdag.

De politie Brussel Noord kreeg woensdagavond 17 juni omstreeks 20.15 uur een oproep voor een vechtpartij op de hoek van de Koninginnelaan en de Aarschotstraat in Schaarbeek. Twee personen zouden het daar met elkaar aan de stok gekregen hebben op de openbare weg, vlak voor een café. Ter plaatse trof de politie een zwaargewonde man aan,die meteen naar het ziekenhuis werd gebracht.

Uit de eerste vaststellingen bleek dat E.I. het slachtoffer zou aangevallen hebben met een scherf van een glazen fles. De aanvaller was vervolgens op de loop gegaan en had de vlucht genomen over de treinsporen. Korte tijd later kon de man op basis van informatie en door de samenwerking met de spoorwegpolitie opgepakt worden door een patrouille van de lokale politie.

Hij bleek onder invloed van drugs en werd ter beschikking gesteld van het parket. Dat parket liet hem voorleiden bij de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsbevel plaatste voor poging doodslag. De aanleiding van de vechtpartij is nog niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?