| Archiefbeeld.

Man staat terecht voor doodslag op zijn partner in Laken

© Belga
08/01/2024

Voor het hof van assisen van Brussel start deze week het proces tegen Julien V., beschuldigd van doodslag op zijn partner Philippe Mollet. De feiten dateren van november 2018 in Laken. Het proces is verplaatst naar Nijvel in Waals-Brabant. Maandag wordt de volksjury samengesteld, de debatten beginnen donderdag.

De gebeurtenissen vonden plaats in de nacht van 21 op 22 november 2018 in een pand in Laken waar de beschuldigde woonde, in het gezelschap van Philippe Molet. Het was Julien V. zelf die in de ochtend van 22 november de hulpdiensten opriep. De toegesnelde hulp kon het slachtoffer niet redden. Op de man werden meerdere sporen van slagen opgemerkt.

Het koppel had 's nachts ruzie gekregen, mee door alcoholgebruik. De verdachte had reeds in de loop van de nacht hulp ingeroepen, maar uiteindelijk kwam er geen ambulance ter plaatse. De wetsarts die het lichaam van Philippe Molet onderzocht, oordeelde dat zijn dood het gevolg was van de geïncasseerde slagen. Hij merkte ook een spoor van wurgbewegingen op.

De debatten riskeren daarom vooral te zullen draaien rond de moorddadige bedoelingen van Julien V. De man, een inwoner van Anderlues, ontkent niet dat hij die nacht gewelddadig was. Hij verklaarde aan de speurders dat hij zich niet bewust was van de ernst van de toestand van zijn metgezel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni