| XTC-pillen (archiefbeeld)

Man uit Molenbeek opgepakt in onderzoek naar drugslabo Sint-Pieters-Leeuw

┬ę Belga
22/06/2023

In Ruisbroek, een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, is maandag een groot synthetisch drugslaboratorium ontdekt. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. Een verdachte kon daarbij opgepakt worden, een 52-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek. Die wordt donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Het drugslabo lag in een loods achter een woning in de Gieterijstraat in Sint-Pieters-Leeuw. Hoe de politie het labo op het spoor is gekomen, is nog onduidelijk, maar in ieder geval stootten de speurders er op een zestal ketels met elk ongeveer achthonderd liter aan chemicali├źn. Het ging om producten die gebruikt kunnen worden voor de aanmak van amfetamines (speed), metamfetamine (crystal meth en XTC) en MDMA (vloeibare XTC).

Ook trof de politie nog driehonderd kilo aan grondstof aan, bestemd voor het produceren van MDMA, naast een hoop productie-afval, gestockeerd in verschillende vaten. De civiele bescherming werd ter plaatse geroepen om de loods te ontmantelen en de producten af te voeren, een werk dat woensdag nog bezig was.

"Er werd gisteren een verdachte opgepakt, een 52-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek", deelt het parket Halle-Vilvoorde mee. "Hij werd na verhoor voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Het parket vraagt zijn aanhouding op verdenking van aanmaak van verdovende middelen in kader van een vereniging."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni