Man veroordeeld voor smokkel minderjarig meisje

© Belgaimage

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een man veroordeeld die in mei van dit jaar een minderjarig meisje ons land had proberen binnen te smokkelen. De man, die de identiteitspapieren van zijn eigen dochter had gebruikt bij de feiten, kreeg een straf van 12 maanden cel opgelegd.

De veertiger werd op 21 mei opgepakt op Brussels Airport toen hij daar met het meisje landde met een vlucht vanuit de Griekse hoofdstad Athene. De argwaan van de douaniers was gewekt omdat het meisje dat de man vergezelde, niet leek op de foto van zijn dochter op de identiteitsdocumenten.

De verdachte gaf al snel toe dat het niet om zijn dochter ging, maar beweerde dat hij het meisje en haar familie enkel een dienst wilde bewijzen en uit humanitaire overwegingen had gehandeld. Naar eigen zeggen moest hij het meisje naar haar grootmoeder brengen.

De rechtbank stelde echter vast dat het meisje over geen enkel identiteitsdocument beschikte, dat de beklaagde zelfs niet wist hoe ze heette en dat hij ook geen enkele contactgegevens had van de grootmoeder. Daarnaast staken zijn verklaringen vol tegenstrijdigheden, zodat de rechtbank van oordeel was dat er wel degelijk sprake was van mensensmokkel.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?