Man zwaargewond na steekpartij aan station Brussel-Noord

© PhotoNews

Aan het station Brussel-Noord is woensdagavond een man zwaargewond geraakt bij een steekpartij. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Dat heeft een onderzoek geopend voor poging doodslag. Het slachtoffer zou een man van 43 jaar zijn en afkomstig zijn uit Soedan. Van de dader ontbreekt voorlopig elk spoor.

"Volgens de eerste elementen zouden twee migranten gisterenavond ruzie gekregen hebben in de buurt van de bushalte aan het Noordstation", zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman.

"Toen agenten van de lokale politie ter plaatse kwamen, lag een man zwaargewond op de grond. Hij had een steekwonde in zijn schouderblad. Inmiddels is hij niet meer in levensgevaar, maar hij moet wel nog geopereerd worden. Van de dader is nog altijd geen spoor."

De juiste omstandigheden van het incident zijn nog niet helemaal duidelijk, aldus nog de parketwoordvoerder. "Het slachtoffer moet nog verhoord worden, alsook een aantal andere mensen. Ook de beelden van de bewakingscamera's zullen onderzocht worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?