Medeplichtige aan moord op Priscilla Sergeant staat weer terecht voor agressie

© PhotoNews
| Het parket eiste maandag acht maanden cel voor A., vijf maanden cel voor zijn twee broers en hun vriend S.P., en een opschorting voor K.D.W.

Een van de minderjarigen die betrokken waren bij de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant in 2012, heeft zich maandag opnieuw voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor slagen en verwondingen. De intussen 23-jarige jongeman, die in juli nog een berisping kreeg opgelegd voor zijn rol in de dood van Priscilla Sergeant, liep al vier eerdere correctionele veroordelingen op, waarvan drie voor geweldfeiten.

Ditmaal stond de jongeman A. met twee broers en een vriend terecht omdat het in september 2017 tot een confrontatie kwam met een koppel van middelbare leeftijd en hun zoon. Het koppel kwam terug van een kerkbezoek toen ze aan een rondpunt in Halle voorbij het groepje van A. en zijn broers en hun vriend reden.

De vriend, S.P., gaf de wagen een klap omdat die hem bijna zou aangereden hebben, waarop de vrouw van het koppel uitstapte. Zij kreeg een duw, waarop ook haar man uitstapte en hij vervolgens verschillende trappen en slagen kreeg.

Acht maanden cel gevraagd voor A.

Het koppel belde hun zoon, K.D.W., op en die kwam ter plaatse, maar op dat moment was het viertal al verdwenen. K.D.W. kon hen even verderop inhalen en daar kwam het tot een tweede confrontatie met wederzijdse slagen en verwondingen. Het parket eiste maandag acht maanden cel voor A., vijf maanden cel voor zijn twee broers en hun vriend S.P., en een opschorting voor K.D.W.

De advocaat van die laatste vroeg de vrijspraak omdat hij enkel zichzelf en zijn ouders zou verdedigd hebben. Ook de twee broers van A. en hun vriend vroegen de vrijspraak. Zij beweerden dat ze geen enkele slag hadden uitgedeeld. A. gaf wel toe verschillende slagen te hebben uitgedeeld. Het vonnis valt op 6 januari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?