Mehdi Nemmouche verkende Joods Museum avond voor aanslag

© BRUZZ
| Het proces tegen Nemmouche zou normaal gezien op 7 januari moeten starten voor het hof van assisen in Brussel met de samenstelling van een volksjury. De aanslag op het museum eiste vier levens.

Mehdi Nemmouche, die beschuldigd wordt van de aanslag in het Joods Museum in Brussel op 24 mei 2014, zou in de vooravond van de aanslag in vermomming in het museum zijn geweest. Dat schrijft La Dernière Heure vrijdag.

Het federaal parket heeft heel wat nieuwe stukken toegevoegd aan het dossier over de aanslag. Uit informatie van La Dernière Heure blijkt dat het onder meer gaat om beelden van de bewakingscamera waarop Nemmouche te zien is de avond voor de aanslag. Dat hij er zou geweest zijn enkele uren voor de aanslag staaft de these van voorbedachtheid, aldus de krant.

Advocaat vroeg uitstel van proces

De advocaat van Nemmouche, meester Sébastien Courtoy, vroeg donderdag nog een uitstel van het proces net omdat het federaal parket recent nog een hoop stukken aan het dossier zou hebben toegevoegd. Het proces zou normaal gezien op 7 januari moeten starten voor het hof van assisen in Brussel met de samenstelling van de jury. De aanslag op het museum eiste vier levens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?