Mesaanvaller Schuman onder aanhoudingsbevel geplaatst

© Belga
31/01/2023
Updated: 31/01/2023 17.20u

De man die maandagavond drie personen zou hebben neergestoken in het Brusselse metrostation Schuman, werd dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste dat de verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst wordt voor moordpoging en verboden wapenbezit.

Volgens het parket vond de steekpartij omstreeks 17.45 uur plaats, in een metrostel dat het metrostation Schuman binnenreed.

"Er raakten drie personen gewond, waarvan één persoon zwaar gewond," zegt parketwoordvoerder Willemien Baert. Eerder had het parket gemeld dat alle slachtoffers het ziekenhuis hadden verlaten, maar dat klopt niet.

Een 25-jarige man verblijft nog in het ziekenhuis. "Het betrokken slachtoffer verkeert weliswaar niet meer in levensgevaar", zegt Baert. De overige slachtoffers zijn een man van veertig jaar en een vrouw van 47 jaar.

De verdachte, een man van dertig jaar, werd door de politie gearresteerd. Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is hoe de politie de verdachte onder schot houdt en vervolgens in de boeien slaat.

Motief onduidelijk

"Het motief van de verdachte is nog niet duidelijk, maar momenteel is er geen reden om aan te nemen dat er een extremistisch of terroristisch motief is," gaat de parketwoordvoerster verder. "De dader is niet gekend bij de veiligheidsdiensten."

De verdachte werd na de aanval verhoord en dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor feiten van poging moord. Het parket vraagt om een psychiatrisch onderzoek uit te voeren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie