awel merci

Miljoen euro aan amandelen en pistachenootjes gestolen

© Jurriaan Persyn
| De noten werden geëxporteerd naar Spanje, waar een ander bedrijf ze verkocht.

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft 18 maanden gevraagd voor drie personen die voor bijna een miljoen euro aan pistachenootjes en amandelen hebben gestolen. Dat schrijft La Capitale en wordt bevestigd door het parket. De noten werden uit een handelszaak gestolen waar één van hen werkte, en verkocht in Spanje.

De werknemer kreeg hulp van zijn zus en een derde persoon, zo bleek maandag voor de correctionele rechtbank. De diefstal vond begin 2014 plaats, toen zes ladingen pistachenootjes en amandelen, ter waarde van in 1.069.360 euro spoorloos verdwenen.

De speurders troffen diezelfde koopwaar later aan in Spanje, waar een nieuw bedrijf het daglicht zag die een lading noten importeerde die wel heel veel op de Belgische leek.

De werknemer, die op de klantendienst van het Belgische bedrijf werkte, heeft de diefstal bekend. Zijn zus, die betrokken was bij de oprichting van het Spaanse bedrijf, ontkent haar betrokkenheid in alle toonaarden. Het vonnis is voorzien op 26 maart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?