Moeder die schoolbegeleidster aanviel deze maand nog voor rechter

© Bart Deawaele
Updated: 05-09-2019 - 07:42

De vrouw die dinsdag een begeleidster van het Institut des Arts et Métiers (IAM) in Brussel aanviel, moet zich op 24 september al voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden.

Het incident deed zich voor toen de moeder van een leerlinge zich op de school aanbood om haar dochter opnieuw in te schrijven. De vrouw gedroeg zich daarbij verbaal bijzonder agressief, zodat het personeel haar vroeg de school te verlaten.

De moeder liet zich niet zonder slag of stoot buitenjagen en wierp zich op een 33-jarige socio-professionele insertiebegeleidster. Het slachtoffer incasseerde verschillende slagen en werd ook aan de haren en kleren getrokken. De begeleidster liep verschillende blauwe plekken op, maar geen breuken. Ze is zes dagen arbeidsongeschikt.

Werkonderbreking

De dader werd opgepakt en woensdag voorgeleid bij een parketmagistraat. Die besloot haar meteen te dagvaarden voor de correctionele rechtbank. Daar moet de vrouw zich nu op 24 september verantwoorden.

Uit solidariteit met het slachtoffer leggen de personeelsleden van het Institut Arts et Métiers (IAM) donderdag het werk neer vanaf 8.50 uur. Die actie gaat uit van de drie vakbonden. "We willen de collega’s de kans geven zich uit te spreken over preventie- en veiligheidsmaatregelen. We zullen bespreken of dit incident vermeden had kunnen worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?