Molenbeekse moeder verdacht van doodslag op kind blijft in cel

© Google Streetview

De 39-jarige vrouw uit Sint-Jans-Molenbeek die verdacht wordt van doodslag op haar dochter, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer maandag beslist, zo meldt het Brusselse parket. Over de juiste doodsoorzaak van het kind bestaat nog geen duidelijkheid.

De 39-jarige vrouw, M.S., was zich op maandag 20 januari komen aanbieden op de gemeente met de melding dat haar zevenjarige dochter de vrijdag voordien, 17 januari, overleden was. De gemeentediensten verwittigden daarop de politie, die ter plaatse ging en het lichaam van het kind aantrof. Het parket stuurde daarop een wetsarts ter plaatse en die kon, op basis van een eerste, uitwendige lijkschouwing, niet uitsluiten dat het overlijden door een derde was veroorzaakt.

De vrouw werd daarop van haar vrijheid beroofd en het Brusselse parket opende een gerechtelijk onderzoek voor doodslag. Uit een autopsie bleek vervolgens dat het kind geen natuurlijke dood was gestorven maar hoe het meisje precies overleden is, is nog niet duidelijk. Daarvoor is onder meer een toxicologisch onderzoek bevolen. Daarnaast lopen nog enkele andere onderzoeksdaden die meer duidelijkheid moeten scheppen over de omstandigheden van het overlijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?