Motorrijder crasht tijdens politieachtervolging

© google
| De motorrijder crashte in de buurt van metrohalte Zwarte Vijvers in Molenbeek.

In Sint-Jans-Molenbeek is een jonge motorrijder zwaargewond geraakt bij een politieachtervolging. Het slachtoffer reed zonder helm, verlichting en nummerplaat en sloeg op de vlucht voor een politiepatrouille, maar daarbij kwam het tot een botsing.

De politie was opgeroepen voor nachtlawaai in de buurt van de Zwarte Vijvers in Molenbeek. Toen de politie ter plaatse kwam, merkten ze een jonge motorrijder op die reed met gedoofde lichten en geen helm ophad. Daarenboven was zijn tweewieler niet voorzien van een nummerplaat. “De patrouille wilde de motorrijder interpelleren, maar hij sloeg op de vlucht”, zegt Stephanie Lagasse van het Brusselse parket. “Tijdens die achtervolging kwam het tot een crash tussen de politiewagen en de motorrijder. “De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk”, gaat Lagasse verder. “Het is niet duidelijk of de motorrijder werd aangereden of dat hij zelf de controle is verloren over het stuur.”

De motorrijder werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij werd geopereerd. Hij verkeert niet in levensgevaar. Het parket onderzoekt de zaak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?