© Belga | Voorzitter Sophie Leclercq op het Assisenproces tegen Natalia Kaznatcheeva.

Natalia Kaznatcheeva schuldig aan doodslag op haar man Roland Oswald

© Belga
18/02/2022

De jury van het hof van assisen van Brussel heeft vrijdagavond Natalia Kaznatcheeva schuldig bevonden aan doodslag op haar man Roland Oswald. Het slachtoffer werd in november 2019 met zeven messteken gedood in hun appartement in Schaarbeek.

De feiten vonden plaats in de nacht van 15 op 16 november 2019 in hun appartement in de Aldophe Marbotinstraat in Schaarbeek. Volgens het onderzoek waren die nacht alleen de beklaagde en het slachtoffer in de flat aanwezig.

Natalia Kaznatcheeva werd op 16 november 2019, direct na de feiten, gearresteerd en zat zowat een jaar in voorhechtenis in de vrouwengevangenis van Berkendael. Daarna mocht ze onder elektronische toezicht de cel verlaten in afwachting van het proces.

Kaznatcheeva zegt zich niets meer te herinneren

Tijdens haar eerste verhoor door de politie verklaarde Natalia Kaznatcheeva zich niets meer van het gebeuren te herinneren. Een wedersamenstelling op 23 september 2020 leverde geen nieuwe elementen en bijkomende aanwijzingen op om de vage versie van de verdachte aan te vullen. De jury oordeelde vrijdag echter dat de vrouw niet geloofwaardig is als ze zegt dat ze zich niets herinnert.

Tijdens het onderzoek werden ook familieleden van de vrouw verhoord, onder meer haar ex-man. Hij verklaarde dat ze gewelddadige woedeuitbarstingen kon hebben. Zo vertelde hij de politie een scène waarin zijn ex-vrouw een glas whisky in zijn gezicht gooide. De littekens van de verwonding zijn nog steeds zichtbaar.

Op vraag van de onderzoeksrechter vond ook een psychiatrisch onderzoek plaats. De artsen concludeerden dat Natalia Kaznatcheeva geen gevaar vormt voor de samenleving.

Maandag starten de debatten over de strafmaat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie