Nederlandse witwaspraktijk gebeurde vermoedelijk vanuit appartement in Brussel

© Nederlandse politie

Een 45-jarige man die maandag in de nasleep van de aanhouding van Ridouan Taghi was opgepakt op verdenking van witwassen, heeft vermoedelijk van 2015 tot 2018 voor Taghi een appartement in Brussel gehuurd. Dat heeft het Landelijk Parket in Nederland gemeld. De man is vrijdag voorwaardelijk vrijgelaten.

De maandelijkse huur van 4.300 euro voor het appartement werd de eerste zeven maanden contant afgerekend. Ook de borg van 25.800 euro werd door de verdachte contant betaald, preciseert het parket op de website van het Openbaar Ministerie van Nederland.

Bij een huiszoeking in de woning van de man en op een ander adres in Amsterdam is maandag beslag gelegd op telefoons, laptops, een kostbaar horloge, 14.100 euro contant geld en bijna 1,5 kilo hasj.

Vijf andere verdachten die maandagavond werden opgepakt in de nasleep van de arrestatie van Ridouan Taghi, zijn donderdag vrijgelaten. De zes blijven verdacht.

Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland die lang uit handen van de politie wist te blijven, werd maandag in Dubai opgepakt. Hij is de hoofdverdachte in het Marengo-proces over een reeks liquidaties en pogingen daartoe in de onderwereld. In september werd de advocaat van een kroongetuige in dit proces voor zijn huis in Amsterdam doodgeschoten. Als opdrachtgever wordt naar Taghi gewezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?