Negende verdachte van bende die meisje prostitueerde blijft langer aangehouden

© PhotoNews

De negende verdachte in het dossier rond de uitbuiting van een Frans minderjarig meisje, is maandag voor de Brusselse raadkamer verschenen en die heeft zijn voorlopige hechtenis met een maand verlengd. Dat meldt het Brusselse parket. Eerder waren al acht andere verdachten onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Volgens verschillende media had het 16-jarige meisje eind november ruzie op school en liep ze thuis weg. Samen met haar Franse vriendje kwam ze naar Brussel maar begin december 'verkocht' haar vriend haar voor cash en drugs ter waarde van 2.000 euro aan de leden van de Brusselse stadsbende van het Jacques Franckplein in Sint-Gillis. Die zouden haar hebben opgesloten op verschillende plaatsen en zouden op een gekende prostitutiesite een profiel voor haar hebben aangemaakt.

Het meisje zou vervolgens gedwongen zijn om zich te prostitueren, zowel in de kelder van een woning in Ukkel als in verschillende hotels. Nadat een van haar kennissen in Frankrijk de foto van het vermiste meisje op de prostitutiesite zag, werd de politie gealarmeerd. Zij kregen uiteindelijk het huis in Ukkel in het vizier, omdat er plots heel veel mannen over de vloer kwamen, en vielen er vorige week binnen.

De voorbije weken werden al acht verdachten door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor uitbuiting van de prostitutie van een minderjarige, met als omstandigheid dat het hier ging om de hoofdactiviteit van een vereniging, en voor mensenhandel. Uit het onderzoek zou blijken dat nog andere jonge meisjes van Franse nationaliteit slachtoffer zouden geweest zijn van dezelfde bende. Het onderzoek is nog steeds lopende om hen te kunnen identificeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?