Nicht van Mohamed Abrini onder voorwaarden vrijgelaten

Mohamed Abrini was betrokken bij de bomaanslag op Brussels Airport op 22 maart 2016.

Hajar Abrini, een nicht van Mohamed Abrini, is een maand geleden onder voorwaarden vrijgelaten. Dat meldt zaterdag RTL Info. De jonge vrouw werd in augustus vorig jaar in Griekenland opgepakt op weg om "strijdster" te worden in Syrië.

Eerder had de ongeveer twintigjarige Syrië al vergeefs proberen te bereiken via Spanje en Turkije, daarna via Italië. Na haar arrestatie werd zij voorgeleid voor de raadkamer van Luik en opgesloten in de gevangenis van Marche-en-Famenne. Na haar vrijlating wil zij haar studies voortzetten. Het is haar verboden "geradicaliseerde personen" te ontmoeten.

Mohamed Abrini is de beruchte "man met het hoedje", die gefilmd werd op bewakingsbeelden van de luchthaven van Zaventem kort voor zijn twee mededaders zich daar op 22 maart 2016 opbliezen. Hij werd op 8 april 2016 opgepakt in Anderlecht, een tweetal weken na de aanslagen in Zaventem en Brussel, maar werd al gezocht sinds de aanslagen in Parijs op 13 november 2015.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?