20200513 1708 Armoede OCMW 1

| Een OCMW-gebouw (archiefbeeld).

OCMW dient klacht in na brand in toekomstige crèche

SD
© BRUZZ
08/02/2022

Het OCMW van Schaarbeek heeft een klacht ingediend nadat er brand was uitgebroken in een gebouw dat volgend jaar een crèche moet huisvesten. Het gebouw werd tot voor kort bezet door krakers.

In de Haachtesteenweg woedde maandagnamiddag brand in een gebouw. De brandweer werd om iets voor 15 uur verwittigd en is met 6 brandweerwagens ter plaatse gegaan.

De brandweer slaagde erin de brand onder controle te krijgen. De brand is niet overgeslagen naar aanliggende gebouwen en er waren geen gewonden.

Krakers

Het gebouw in kwestie werd maandenlang bezet door krakers. Woensdag zouden ze er op bevel van de rechter uitgezet worden zodat de werken van de crèche konden starten.

Ook al was er niemand meer aanwezig in het gebouw, toch was het volgens OCMW-voorzitster Sophie Querton niet toevallig dat de brand nu heeft plaatsgevonden. “De krakers hadden een nieuwe deur en een nieuw slot geïnstalleerd, ze hebben zich ook altijd verzet tegen het bevel tot uithuiszetting.”

De politie heeft intussen een onderzoek geopend, klinkt het bij politiezone Noord.

Solidariteit

“Gelukkig zijn er geen gewonden, maar er is enorm veel schade aan het gebouw," aldus Querton nog. Terwijl de werken voor de crèche tegen september 2023 klaar hadden moeten zijn, vreest de voorzitster nu voor een of twee maanden vertraging.

“Toen de krakers van de uitwijzing te horen kregen hebben ze zich verdedigd met ‘het recht op solidariteit’, maar wat de solidariteit betreft met de kinderen die binnenkort in het gebouw zouden intrekken, zullen we moeten afwachten...” klinkt het op de Facebookpagina van het OCMW.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni