Oefengranaat gebruikt bij overval in Anderlecht: dader had ook vuurwapen

20200603_Bodycams_politie_Brussel_Photonews
© Photonews
| De bodycams bij de Brusselse politie.
© Photonews
| De bodycams bij de Brusselse politie.

De man die donderdagavond een overval pleegde op een café in de Brusselse gemeente Anderlecht en daarbij een oefengranaat gebruikte, had ook een handvuurwapen. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag. De overvaller kon voorlopig nog niet opgespoord worden.

De overval op het café in de Edmond Delcourtstraat vond donderdag omstreeks 20.10 uur plaats. Rond dat tijdstip stapte een man de bar binnen en bedreigde de aanwezigen met een handvuurwapen, aldus het parket.

"Toen de man alleen achterbleef in de bar, gooide hij een voorwerp in het midden van de bar en vluchtte weg. Bij de eerste vaststellingen bleek het voorwerp een granaat te zijn." Het springtuig ontplofte niet, maar het café werd meteen ontruimd en de politie stelde een veiligheidsperimeter in.

De ontmijningsdienst van het leger (DOVO) kwam ter plaatse om het springtuig onschadelijk te maken. Daarbij bleek dat het om een oefengranaat ging. Toen bleek dat er geen gevaar voor explosie was, werd de veiligheidsperimeter opgeheven.

"Het parket werd op de hoogte gebracht van de feiten en beval de eerste onderzoeksopdrachten, waaronder de aanstelling van een ballistisch deskundige en analyse van de camerabeelden", klinkt het nog. "Het labo van de federale politie is ook ter plaatste afgestapt."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?