Onderzoek naar fraude bij rijbewijzen in gemeente Anderlecht

© BRUZZ
| Gemeentehuis van Anderlecht (archief)

Een tiental agenten van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) en de Computer Crime Unit (CCU) hebben op 29 oktober een huiszoeking uitgevoerd bij het gemeentebestuur van Anderlecht. Dat gebeurde in opdracht van een Brusselse onderzoeksrechter, in een dossier van fraude bij het toekennen van rijbewijzen.

Dat schrijft Le Vif donderdag. Het Brusselse parket bevestigt, maar wenst geen verdere commentaar te geven.

Het Brussels gerecht heeft het onderzoek geopend na een klacht van de gemeente Anderlecht, die op eigen initiatief een intern onderzoek had ingesteld. Begin 2021 werden al meerdere verdachten verhoord, en op 29 oktober gaf de onderzoeksrechter opdracht tot huiszoeking bij het gemeentebestuur.

Begin volgende week staat een speciaal college voor tuchtprocedures gepland. Er is sprake van personeelsleden van de gemeente die betaald werden om zonder toestemming rijbewijzen toe te kennen.

Brussels parlementslid en voormalig burgemeester van Anderlecht Gaƫtan Vangoitsenhoven (MR) vertelt Le Vif dat hij niet verrast was door het onderzoek. "Er deden al maanden geruchten de ronde dat het mogelijk was om voor 2.000 tot 3.000 euro een rijbewijs te krijgen.Ook op andere gebieden gaan er geruchten rond dat je zomaar vergunningen kunt krijgen, als je bereid bent ervoor te betalen."

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?