Onderzoek naar geënsceneerde zelfdoding 60-jarige vrouw in Sint-Gillis

© Belga - Chris Verhaeghe
15/10/2022

In de Brusselse gemeente Sint-Gillis is woensdag een 60-jarige vrouw om het leven gebracht. Haar dood werd in scène gezet als een zelfdoding. Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Het was een buur die woensdag de politie verwittigde, toen hij de vrouw zag hangen aan het balkon op de vierde verdieping van een flatgebouw in de Merodestraat. "We kunnen bevestigen dat op 12 oktober 2022, rond 13.30 uur, de politie van de zone Brussel Zuid gevraagd werd om een verhanging vast te stellen", zegt parketwoordvoerder Willemien Baert.

"Bij de aankomst van de politie heeft de dienst 100 het overlijden van het slachtoffer, een vrouw van 60 jaar, geboren in 1962, vastgesteld. Het parket van Brussel werd gecontacteerd en heeft verschillende onderzoeksdaden bevolen."

Onderzoek aan de gang

Zo werd een gerechtelijke perimeter ingesteld in afwachting van de vaststellingen van de wetsdokter en het labo die ter plaatse afstapten. Het parket vorderde ook een onderzoeksrechter voor feiten van doodslag.

Volgens La Capitale werd de echtgenoot van het slachtoffer van zijn vrijheid beroofd, maar daarover geeft het parket voorlopig geen commentaar. "Het gerechtelijk onderzoek is lopende om de exacte omstandigheden uit te klaren", klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni