Onderzoek naar politieraadslid dat telefoontaps verklapt

Nu de bewoners van Peterbos weten dat enkelen onder hen afgeluisterd worden, brengt dit het gerechtelijk onderzoek ernstig schade toe.

Het parket van Brussel opent een onderzoek voor schending van het beroepsgeheim naar een onbekende en Alain Kestemont (Défi). Die laatste zei in La Dernière Heure dat hij niet begrijpt hoe telefoontaps de situatie in de Peterboswijk kunnen verbeteren. "Het hoeft geen betoog dat uitleggen in de media dat er telefoontaps lopende zijn, het gerechtelijk onderzoek ernstige schade toebrengt."

In het desbetreffende artikel legt hij uit welke mensen en middelen er ingezet worden om de problematiek van de Peterboswijk aan te pakken. Kestemont verklaart dat er telefoontaps lopende zijn, en vraagt zich af of deze aanpak gepast is voor de problemen in Peterbos.

"Het hoeft geen betoog dat uitleggen in de media dat er telefoontaps lopende zijn, het gerechtelijk onderzoek ernstige schade toebrengt", stelt het parket nu. "Wanneer men deze informatie naar buiten brengt en gehouden is tot het geheim van het gerechtelijk onderzoek, dan schendt men het geheim van het onderzoek."

Het Brussels parket wil ook achterhalen in welke mate de heer Kestemont anderen heeft aangezet dit geheim te schenden. Het opent daarvoor een opsporingsonderzoek naar een onbekende en naar Alain Kestemont voor schending van het geheim van het onderzoek, als dader of mededader.

Het parket vraagt zich ook af welk belang Alain Kestemont heeft bij het verspreiden van deze informatie. "Voor de volledigheid herinneren wij u aan het principe van het vermoeden van onschuld dat geldt voor eenieder die het voorwerp uitmaakt van een lopend onderzoek", besluit het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?